torek, 26. oktober 2010

Srečno, Marjan Šarec, novi kamniški župan

24. oktober 2010 je Kamniku prinesel veliko spremembo. Po 16 letih je župana Toneta Smolnikarja zamenjal skoraj pol mlajši obraz v podobi Šmarčana Marjana Šarca.

Naš novi župan v politiki je in ni novinec. Marsikoga od politikov je moral dodobra (s)poznati, in jih tudi je, kajti imitirati neko javno osebnost ni lahko. Ni dovolj, če imitator povzame glas nekega politika, na odru in na televiziji pa tudi njegove geste. Poglobiti se mora v osebnost, ki jo posnema, in jo tako marsikdaj spozna tudi iz zornega kota, ki se ga pomembnež morda sploh še ne zaveda.

Zaželimo mu, da bi novi župan svoje sposobnosti in znanje uporabil tudi v prid kamniških občanov. Zaželimo mu uspešno županovanje!

O ostalih kandidatih za kamniškega župana pa na kratko tole:

Brane Golubovič je imel med vsemi županskimi kandidati zadnjih dvajsetih let v naši občini najboljšo, najdaljšo in najbolj kompleksno predvolilno kampanjo. Skoraj ga ni področja, ki ga ne bi podrobno obdelal in ponudil sprejemljive rešitve, ki bi jih veliko lahko tudi uspel izpeljati v svojem županskem mandatu. Ni bil izvoljen!

Tudi mag. Matej Tonin je pripravil zelo solidno predvolilno kampanjo. Z njo bi zelo verjetno uspel priti v ožji izbor dveh kandidatov, če mu desni pomladno sorodni Rudi Veršnik ne bi "speljal" ravno toliko glasov, da sta oba izpadla.
Kar pa je usodno vplivalo na izvolitev kamniškega župana!

Brez očitno ponesrečene "pomoči" Rudija Veršnika bi se v "finale" namesto Šarca več kot gotovo uvrstil mag.Tonin in, kakor poznamo kamniško volilno telo, bi nato v ožjem izboru med Golubovičem in mag. Toninon slednji pogorel in kamniški župan bi postal Brane Golubovič.

Čudna so pota Gospodova, so rekli včasih.

Ni komentarjev: