ponedeljek, 4. junij 2007

... evropski park pa nehvaležno "štrajka"

V lepem nedeljskem dopoldnevu, kakršno je bilo včerajšnje, te kar samo potegne v naravo. Če nimaš veliko časa in se nahajaš v središču starega Kamnika, je simboličen vstop v naravo tudi obisk kamniškega evropskega parka. O njem sem nekaj pohvalnega in nekaj kritičnega razmišljal in napisal pred par dnevi.
Tudi tokrat je park od daleč zgledal kar solidno. Te dni ga poživlja gredica simpatičnih cvetočih vrtnic. Vendar, če ta naš mestni park pogledaš bolj od blizu, še slabši je, kot je bil v prejšnjem mesecu.
Naj govorijo slike! Če kdo slučajno pozna kamniškega župana, pa naj mu kar omeni to žalost, da bo župan poiskal in okaral tiste, ki so za urejanje parka plačani.
Res, da trenutna zanemarjenost parka ni isto, kot če bi bila občina brez zdrave pitne vode ali pa bi se dušila v neznosno smrdljivih smeteh, polnih bakterij in bacilov, vendar ...




Mimogrede: namesto evro park, kot sem nekajkrat napisal, marsikdo uporablja izraz evropark, predvsem trgovci z novci pa na veliko Europark. Tudi prav, čeprav bi bilo najlepše in najbolj slovensko kar evropski park.

1 komentar:

sLOVEnija pravi ...

hehe, ja glede teh treh smrekc.
Nekega dne smo se z družbo odpravili v ta park. Kasneje je pač ena oseba iz te družbe vstala in šla napadat ta drevesa. Sj večina tm ns je vedl da to ni prav sam usen je on to naredu. Tko da mislm da župan pa te k to urejajo nimajo vlik pr tem, loh bi pa posadil nova drevesa al pa preprečl da se to dogaja.